Suzuki M12 -70

Ägare: Thomas Enström, Norrala

Om mopeden

Totalrenoverad Suzuki M12 -70.
Mopeden ropades in på Tradera för fem år sedan. Det visades sig dock att den att den stod på Gotland men säljaren ordnade transporten genom en bekant lastbilschaffis som tog den till fastlandet för en billig summa.

Mopeden var långt ifrån komplett men ramen visade sig dock vara i mycket bra skick. Inte en bula och ingen rost så det var bara att blästra av den innan lackering. Lackeringen gjordes av en lokal lackfirma och resultatet blev över förväntan. Original motorn satt kvar i ramen så den är matching numbers.

Jag är mycket nöjd med kulören som tydligen heter Volvo Trucks. Mycket likt röda originalkulören fast mycket kraftigare och djupare. Motorn är fyrväxlad med 4,5 hk cylinder och 15 mm förgasare.

Följande NOS delar sitter monterat. tankkrom, tankemblem, tankgummin, tanklock, bensinkran, lyktkåpa, lyktsarg, lyktinsats, hastighetsmätare, framgaffel (komplett), handtag, vajrar, samtliga motorkåpor (även förgasarkåporna), cylinder, topplock, kolv, förgasare, förgasargummi, kick, växelpedal, växellåda och koppling, oljeslangar, sidokåpa (vänster), oljelock, centralstöd, bakskärm, baklyse, elsystem, tändningslås, blinkers, batteri, batterirem, fälgbanor, ekrar, ljuddämpare, värmeskydd mm.

//Thomas Enström

Fler bilder

Renoveringsbilder

Före renovering

Lackering

Montering Dag 1

Montering Dag 2

Färdigställning

[the_ad id="72924"]