Suzuki K50 K -73

Ägare: Göran Nilsson, Avesta

Om mopeden

Historien om mopeden är att jag köpte den hösten 2014 av en kille i Upplands Väsby som heter Hans Ohlsson, det var han som köpte mopeden 1974 av Lennart Lindell  i Eskilstuna, så man kan ju fråga sig om det räknas som en 74:a då, eller 73:a?. Tittar man på ramnummer och jämför med Suzukis lista på årsmodeller är det ju klart en 73:a, men såld i Sverige 1974, jag är den andra ägaren, mopeden hade gått 1155 Mil, alla nycklar, till både tändningslås, styrlås och bygellås följde med, men han hade bytt baklyse som ses på bilderna via denna länk som fortfarande ligger kvar på suzukicycles.org hemsida men som tur var hade han sparat orginalbaklyset, som jag naturligtvis monterade tillbaks.

När jag såg hemsidan och att det var en svensk kille som bodde i Upplands Väsby så letade jag upp honom via hitta.se och jag gav honom ett bud, och på den vägen är det, jag hade haft en sådan moppe när jag var 15 år, så jag hade  letat ett tag, så det var ju en väldig tur att det var jag som kontaktade honom, annars hade den säker varit såld för länge sedan.

Det som är gjort på renoveringen är att jag bytt bakskärm, framskärm (lite rostiga) och nytt NOS bakdäck, den gröna original lacken är den som är, ej omlackad alltså.

Har dock lackat om nav och stötdämpare fram, ny olja och packboxar i framgaffel, förnicklat om ekrar och nipplar hos Hoffmans mekaniska i Långshyttan.
/Göran Nilsson

Fler bilder

Renoveringsbilder

[the_ad id="72924"]