Suzuki K50 II -71

Ägare: Magnus Dahl, Avesta

Om mopeden

Här följer ett utdrag från tidningen Mopeds webbplats där artikeln var införd den 29 september 2016:

Sent en kväll såg Magnus Dahl i Avesta annonsen. Suzuki K 50 1971. Mopeden på bilden saknade många delar och renoveringsbehovet verkade stort men Magnus var träffad i hjärtat.
– Klockan var tolv på natten. Jag ringde ändå. Säljaren låg och sov men lovade mig moppen om han bara fick sova vidare. Det skulle fortsätta ringa en massa andra personer hela natten men morgonen kom och han höll sitt löfte till mig.
Magnus som kört 1975 års K 50 som grabb gladde sig åt att nu få renovera den betydligt ovanligare första årsmodellen. Äntligen skulle bakskärmen han köpte som 16-åring och sedan sparat komma till användning. Nu började jakten på andra delar som saknades. Snart så, tänkte Magnus, men i verkligheten tog det fem år.

För ett år sen kände Magnus Dahl att han fått ihop de saknade delarna till sin Candy Orange K 50. Han kunde nöjd konstatera att motor och ram hade matching numbers och den sparade bakskärmen var av rätt längd och fason. På nyare årsmodeller är den kortare och försedd med tre hål nertill för att fästa den tillkomna stänklappen av gummi.

Hela artikeln hittar du här

Fler bilder

Renoveringsbilder

[the_ad id="72924"]